Gaziosmanpaşa istanbul

Gaziosmanpaşa istanbul haberleri
Gaziosmanpaşa istanbul sondakika

Gaziosmanpaşa istanbul

Gaziosmanpaşa istanbul’ un Avrupa Yakasında bulunan ilçesidir. Günümüzde nüfusu yaklaşık olarak 498.000 kişi olmaktadır. 1950 yılından önce bu bölgede yaşayan kesim hayvancılık ile uğraşmıştır. Geçmişte sınırları Karadeniz’e kadar uzanmaktaydı. Hayvancılıkla uğraşanların kurmuş olduğu atölye imalathaneleri bulunmaktadır. 1950’li yıllara kadar Taşlıtarla ve Küçükköy mevkii olarak biliniyordu. Günümüzde ilçenin merkezi olarak bilinen bölge 1950’lere kadar boş durumdaydı.

Daha önce Eyüpsultan ve Çatalca ilçelerinin sınırları içerisindeydi. İlçe geç dönem yerleşmelerindendir. 1963 yılında ilçe olmuştur. Çatalca’nın kırsal yerleşkesi olan Yeniköy bağlanınca, Gaziosmanpaşa kendi sınırlarına kavuşmuştur. Bayrampaşa, Esenler, Eyüpsultan, Sultangazi ilçeleri, Gaziosmanpaşa ile komşudurlar.

Gaziosmanpaşa istanbul Haberleri

İlçe haline geldikten sonra yerleşmelerin ve nüfusun artması sonucunda trafik sorunu da artmıştır. En fazla göç alan ilçelerden birisi olarak bilinmektedir. İlçede yaklaşık 16 mahalle vardır. Gaziosmanpaşa’da gecekondulaşma çok fazladır. Ulaşım, peyzaj çalışmaları, belediyenin altyapısı her geçen gün gelişme göstermeyle, büyük yatırımcıları bu bölgeye sevk etmiştir. Böylece ilçenin daha da gelişmesi söz konusudur. Taşlıtarla, 1963 yılında Gaziosmanpaşa ilçesinin merkezi olmuştur. Merkezi olduktan sonra Gaziosmanpaşa adı ile anılmaya başlamıştır. Gaziosmanpaşa’nın kentsel olarak büyümesinin temel sebebi ilçe nüfusunun gelişmesi görülmektedir. Büyük bir kentleşme sonucunda nüfus, yaklaşık olarak 165 misli artmıştır.

Gaziosmanpaşa istanbul Belediyesi

Bu büyüme 60 yılda gerçekleşmiştir. Daha önce Türkiye’nin en kalabalık ilçesi olarak bilinirken, Arnavutköy ve Sultangazi ilçe statüsünü kazandıktan sonra Gaziosmanpaşa’nın nüfusu oldukça düşmüştür. En kalabalık ilçe unvanı böylelikle kaybetmiştir. En büyük ilçeler arasında yer alırken, 2008 yılında 3 ilçeye bölünmüştür. İlçenin genç bir nüfusa sahip olduğu Genel Nüfus Sayımı’ na göre belirlenmiştir. Gaziosmanpaşa’da ekonomik hayatın temelini dış üretim faaliyetleri, inşaat sektörü ve küçük esnaf oluşturmaktadır.

Gecekonduların aksine artık planlı yapılar yer almaya başlamıştır. İlçede, 18 büyük ölçekli, 145 orta ölçekli, 498 küçük ölçekli işletme bulunmaktadır. Gaziosmanpaşa ilçesinin köylerinde geçimini sağlayan nüfusun tarımsal üretimi bulunmaktadır. Bunun sayısı oldukça azdır. Tarımsal üretim günden güne azalmaktadır. 2014 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma partisi olan Hasan Tahsin Usta seçimi kazanmış ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Günümüzde halen görevini yürütmektedir.

Gaziosmanpaşa istanbul

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin