Sancaktepe istanbul

Sancaktepe istanbul haberleri
Sancaktepe istanbul belediye başkanı

Sancaktepe istanbul

Sancaktepe istanbul’ un Anadolu Yakası’nda bulunan bir ilçesidir. İlçe 2008 yılında ilçe olma statüsüne kavuşmuştur. Kartal, Maltepe, Ataşehir ve Ümraniye ilçeleri ile sınır komşusu olmaktadır. 2018 yılı verilerine göre nüfusu 414.143 olmaktadır. Sancaktepe, 2008 yılında Ümraniye’ye bağlı Sarıgazi ve Yenidoğan ve Kartal’a bağlı Samandıra semtlerinin birleşimi ile oluşmuştur.

Sancaktepe ilçesi Bizans döneminde yazlık alan ve mesire bölgesi olarak kullanılmaktaydı. Üzerinde çok sayıda yazlık saray ve yapı bulunmaktaydı. Bunların en ünlüsü Samandıra’ da bulunan tanrıça Demeter’e adanmış olan saraydır. Bölgeye Türkler ilk kez yedinci yüzyılda Avar Türkleri ile olmuş ve sonrasında pek çok kez Türkler bölgeye gelmiş ve İstanbul’u kuşatmıştır. Bölgede Osmanlı Devleti’nin hakimiyeti 1328 yılında Orhan Gazi’nin fethi ile olmuştur. Osmanlı dönemi ve cumhuriyetin ilanından sonra 1970’li yıllara kadar pek bir nüfus hareketliliği olmamış ve sakin bir bölge olmuştur. Bu tarih sonrası ilçe ekonomisi tarım ağırlıklı olmaktan sanayi ağırlıklı olmaya geçmesi ile iç göç hareketleri hızlanmış ve ilçenin nüfus dağılımı oldukça değişmiştir.

Sancaktepe istanbul haberleri

Türkiye’nin en çok göç alan Kocaeli ve İstanbul şehirlerinin ortasında bulunması sebebiyle göç hareketlerinin bir güzergahı olmuş ve bundan oldukça etkilenmiştir. Sanayi faaliyetlerinin devam etmesi ile hala göç alan bir ilçe olmaktadır. İlçe olarak kurulduğu günden bugüne başta metro hattı olmak üzere çeşitli projelere ev sahipliği yapmış ve bunlar neticesinde oldukça gelişmiş bir ilçe olmuştur. Eğitim ve sağlık alanlarında çeşitli kurum ve kuruluşlar ve spor tesisleri ilçeye kazandırılmıştır. Pek çok tarihi ve kültürel değer ilçe sınırları içerisinde bulunmakta ve çeşitli camiler, türbeler ve çeşmeler oldukça ilgi ile yurtiçinden ve yurtdışından ziyaret edilmektedir.

İlçe oluşundan sonra ilk kez 2009 yılında yapılan yerel seçimler neticesinde Adalet ve Kalkınma Partisi adayı İsmail Erdem Sancaktepe Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Erdem bu görevini 2019 yılına kadar devam ettirmiş ve 2019 yerel seçimlerinde yine Adalet ve Kalkınma Partisi adayı olan Şeyma Döğücü Sancaktepe Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Bu anlamda kurulduğu günden bugüne yalnız iki belediye başkanı ilçede görev yapmıştır.

Sancaktepe istanbul

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin