Yerli sprey aşı Denemeleri Başlıyor

Yerli sprey aşı Denemeleri Başlıyor
Yerli sprey aşı Denemeleri Başlıyor

Yerli sprey aşı Denemeleri Başlıyor

Yerli sprey aşı Denemeleri Başlıyor; Burundan sprey olarak uygulanan ‘intranazal Covid’ aşısının Faz-1 denemeleri yakında başlayacağı duyuruldu. Üretici firma Nanografi, spreyin mutant virüslere karşı da hızla değişim  gösterebileceği  duyurdu. Burun spreyi olarak kullanılacak yerli Covid aşısı Faz-1 çalışmaları için gün sayıyor.

“intranazal Covid” aşısına ilişkin üretici firma Nanografi açıklama yapıldı

Açıklamada, başarılı olması halinde aşının yılda 250.000.000 doz üretilebileceği bilgisi baylaşıldı.
Geliştirilen aşının Wuhan suşuna ek olarak ingiliz çeşidinde de etkili olduğu Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nce tespit edildi.
Ayrıca aşının covid 19 mutasyon virüslere etkisine ilişkin bir başka detay da dikkatleri çekiyor. Numune üretimleri mart ayında başlayan aşının Türkiye’de oranı giderek artan mutant virüslere karşı hızla değişim gösterebileceği belirtildi.

Yapılan Açıklamada; aşının ruhsatlandırma çalışmasının ağustos 2021’e kadar tamamlanması bekleniyor.

İLK DENEMELER ANKARA’DA YAPILACAK

10 yıl önce, başka bir proje için geliştirilen yapay akciğer modeli ve azot tankında dondurularak bekletilen akciğere özel bağışıklık hücrelerinin “uyandırılarak” Covid-19 aşısı araştırmasında kullanılmasıyla geliştirilen aşının, ilk insan denemeleri Ankara Şehir Hastanesi’nde yapılacak.

TÜRKİYE’DE MUTANT VİRÜS ORANI YÜZDE 75 OLARAK AÇIKLANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mutant virüs vakalarının Türkiye’deki artışına ilişkin yaptığı açıklamada “Mutasyon her geçen gün artıyor. Şu an mutasyonun Türkiye’deki oranı yüzde 75’lere ulaştı. Kimi illerimizde yüzde 55 oranında ama yüzde 95 olan illerimizde var” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANI: DÜNYADA İLK OLACAK

Geçen hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, burundan sprey olarak uygulanan ‘İntranazal Covid’ aşısının Faz 1 çalışmalarına başlanacağını duyurmuş ve “Sonuçlar başarılı olursa dünyada ilk olacak” demişti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank‘ın dün verdiği bilgiye göre, ‘intranazal Covid‘ aşısının yıl içinde kullanıma sunulması planlanıyor.

ilginizi çekebilir; Covid-19 aşıları hakkında bilinmesi gerekenler

Yerli sprey aşı Denemeleri Başlıyor

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin