Kepek Problemini Azaltan Yöntemler Nelerdir

Kepek Problemini Azaltan Yöntemler Nelerdir
Kepek Problemini Azaltan Yöntemler Nelerdir

Kepek Problemini Azaltan Yöntemler Nelerdir?

Kepek Problemini Azaltan Yöntemler Nelerdir? Kepek hem erkeklerde hem de kadınlarda görülebilen, kafa derisinde veya saç derisindeki beyaz ve gri deri pullarına neden olan yaygın bir cilt hastalığıdır. Araştırmaya göre, erkekler kadınlardan daha yaygın olmasına rağmen, her iki kişiden biri kepek yaşayacak. Kepek kişiden kişiye bulaşıcı değildir ancak estetik açıdan ağrılı bir durumdur.

Kepek sorunu yaşayan kişilerin en çok merak ettiği konulardan en önemlisi kepekten nasıl kurtulacağıdır. Her iki kişiden birinde görülen bir deri hastalığı olduğu için birçok araştırmacı bu sorunun cevabını arıyor. Kepek araştırmaları halen devam etmektedir.

Kepek Nasıl Geçer?

  • Saçları düzenli yıkama durumu,
  • Saçları her gün düzenli taramak,
  • Düzenli saç bakımı yapmak,
  • Uzun saçlı kişiler için saçları sık toplamamak,
  • Stresi azaltıcı şeyler yapmak
  • Çok sıcak yıkanmamak,
  • Çok soğuk yıkanmamak,
  • Saçları sık sık boyatmamak,
  • Jöle, saç spreyi, köpük gibi saç bakım ürünleri kullanımını azaltmak,
  • Güneş ışığından faydalanmak,
  • B vitamini takviyesi almak,
  • Çinko vitamini takviyesi almak,
  • Kepeğe en uygun şampuan kullanmak.

Yukarıdaki yöntem sadece kepek oluşumunu engellemekle kalmaz aynı zamanda kepeğe iyi gelir ve yok olmasını sağlar. Yani kepeğe ne iyi gelir sorusunun cevabı yukarıdaki gibidir. Ancak kepekle savaşmanın en etkili yolu düzenli olarak kepek şampuanı kullanmaktır. Kepek önleyici şampuanlar doğrudan kepeği hedef alır ve onu gidermeye çalışır.

Kepek Tedavisi Nasıl Olmalıdır?

Kepek hemen hemen her zaman yönetilebilir bir sorundur, ancak kepek tedavisi de biraz deneme yanılma gerektirebilir. Genel olarak konuşursak, yağ ve cilt hücrelerinin oluşumunu azaltmak için sıradan şampuanla günlük temizlik kepeği azaltmaya yardımcı olabilir. Geleneksel şampuanlar başarısız olduğunda, eczane kepek önleyici şampuanlar başarılı olabilir. Ancak tüm kepek önleyici şampuanlar eşit derecede etkili değildir. İhtiyaçlarınıza en uygun ürünü bulmak için deneme yapmanız gerekebilir. Herhangi bir üründe kaşıntı, karıncalanma, kızarıklık veya yanma hissederseniz lütfen kullanmayı bırakın. Deri döküntüsü, kurdeşen ya da nefes alıp verirken zorluk yaşamanız durumunda hemen tıbbi yardım isteyin. Bu sayede kepek tedavisi için yöntemler bulunabilir.

Kepek sorununuz kontrolden çıktığında, saç masajı sert cildi parçalamaya, birikmeyi azaltmaya ve gözenekleri temizlemeye yardımcı olabilir. Ancak kepek fazlalığı varsa kesinlikle tıbbi tedavi almalısınız.

Bebeklerde Kepek Yaygın Mıdır?

Kepek sorunları farklı yaş gruplarında ortaya çıkabilir. Kepek, bebeklerde yaygındır. Genellikle, pullar gibi sert ve sert kafa derisi olarak adlandırılabilecek sorunları gören yetişkinler için endişe fazladır. Bebeklerde ve çocuklarda kepek sorununun ciddi sorunlara yol açmamaktadır. Bebek şampuanı ile bölgeyi iyice yıkadıktan sonra kuru cilde bebek yağı sürmek cildin gerçekten güzel görünmesini sağlayacaktır. Düzenli kullanımla bebeklerde ve çocuklarda kepek sorunu genellikle ortadan kalkar. Bu neden bebeklerde kepek yaygın olmamakla beraber birçok tedavi yöntemi ile iyileşmektedirler.

Kepek Problemini Azaltan Yöntemler Nelerdir

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin