Sonbaharda Gidebileceğimiz Yerler

Sonbaharda Gidebileceğimiz Yerler
Sonbaharda Gidebileceğimiz Yerler

Sonbaharda Gidebileceğimiz Yerler

Sonbaharda Gidebileceğimiz Yerler… Ülkemiz dört mevsimi barındıran büyüleyici güzellikleriyle insanları mest eden ve her yıl binlerce turist ağırlayan en güzel ülkelerden biridir. Yılın her döneminde her mevsiminde gezilecek, görülecek sayısız yerleriyle dünyanın hayran olduğu cennet gibi ülkemizde sonbaharda gidebileceğiniz birbirinden güzel yerleri sizler için listeledik.

 

İĞNEADA/ LONGOZ ORMANLARI

İstanbul’un yakınlarında doğanın kucağında harika bir sonbahar tatili geçirmek isterseniz İğneada/ Longoz Ormanları’nı kesinlikle ziyaret etmelisiniz. İsterseniz çeşitli araçlar kiralayarak doğanın zorlu şartları ile mücadele edebilir ya da sandal kiralayarak dingin bir yolculuk yapabilirsiniz. Ülkemizin en büyük Longoz ormanı arazisinde geçireceğiniz birkaç saat stresten uzaklaşmanız için yeterli olacaktır. Keyifli vakitler geçirebileceğiniz Longoz Ormanları da görmeniz gereken yerlerden.

 

AYDER YAYLASI

Ülkemizde Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Ayder Yaylası, gezilecek yerlerden bahsedildiğinde akla ilk gelen yerlerden biridir. Ayder Yaylası sadece ülkemizde değil, tüm dünyada bilinen ve sevilen yerlerden olmasından ötürü adından sıkça söz ettirmektedir. İnanılmaz bir doğa harikası olan Ayder Yaylası, dağcılık sporunu sevenler için de vazgeçilmez bir mekan olma özelliğine sahip. Büyük ölçüde ladin ve kayın ağaçlarından oluşan yaylanın balı ve kaplıcaları da oldukça meşhur. Ayder Yaylası’nda ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri de Kaçkar Dağları’dır. Eşsiz manzarası ve tertemiz havasıyla insanı büyüleyen bu tarihi yaylada Ayder Şelalesi ve Gelin Tülü Şelalesi de bulunmaktadır. Sonbaharda Ayder Yaylasını ziyaret etmek oldukça güzel bir fikir olabilir.

 

POLONEZKÖY TABİAT PARKI

Polonyalılar tarafından kurulduğu bilinen Polonezköy, farklı kültür ve yaşam izlerini yaşayabileceğiniz çok güzel bir yer. Çok temiz havasıyla, çiçekli ve parkurlarla ayrılmış geniş yollarıyla yürüyüş severler için muazzam bir lokasyon. Polonezköy, sonbaharda giderek doğa içinde harika bir kahvaltıdan sonra yürüyüş parkurunda tüm stresini atarken mevsimin en güzel renklerini görebileceğin muhteşem bir seçenektir. Yürüyüşü seven kişilerin, hiç sıkılmadan gezebileceği bu şirin bölge, 5 kilometrelik kısa bir alandan oluşmakta olup, bu bölgeyi hiç tanımayan kişilerin bile yollarını kolaylıkla bulabileceği bir yerdir. Çok keyifli bir gün geçirebileceğin Polonezköy, sonbahar için güzel bir tercih olabilir.

 

AĞVA

Şile İstanbul‘un kalabalığından kaçmak isteyen ve şehir hayatından bunalan kişilerin tercih ettiği yerlerden olan Ağva, denizi ve yeşillikleriyle kusursuz bir lokasyon dur. Göksu Nehri’nin etrafındaki restoranlardan birinde yemek yiyip, nehirde bir tekne turuna katılıp Ağva Feneri’nde gün batımı izlerken karşıdaki Ağlayan Kaya’yı görmek hoş vakit geçirmenizi sağlayacaktır. Dilerseniz sonbaharda gidilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.

 

ABANT

Genellikle sonbaharda akla gelen yerlerden biri olan Abant, aslında dört mevsim boyunca sunduğu güzelliklerle ziyaretçilerine görsel şölen sunmaktadır. Mis gibi tertemiz bir göl ve dağ havası almak isteyenler için biçilmiş bir kaftan olan Abant, Bolu Merkez’inin 35 km güneybatısında yer almaktadır. Abant’ta tamamen doğayla başbaşasınız. Enfes bir kahvaltı sonrası Abant Gölü’nün çevresinde yürüyüş yapabilir, bisikletle turlayabilir ya da fayton gezisi yapabilirsiniz. Ayrıca göl üzerinde yapacağınız sandal gezisi de harika bir aktivite olacaktır. Sonbaharda görmeniz gereken büyüleyici yerlerden olan Abant’ı da listenize ekleyebilirsiniz.

Sonbaharda Gidebileceğimiz Yerler

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin