Tuzla’ya Yakın gezilecek yerler

Tuzla'ya Yakın gezilecek en güzelyerler
Tuzla'ya Yakın gezilecek en iyi yerler

Tuzla’ya Yakın gezilecek yerler

Tuzla’ya Yakın gezilecek yerler; Tuzla istanbul’un en sakin semtlerinden biri olmasının yanında en uç noktalarından biridir. Bu özelliği hem İstanbul da hem de başka şehirlerdeki gezilip görülecek yerlere kolay ulaşılabilirliği açısından büyük önem taşımaktadır. Bu yüzden İstanbul Tuzla’da yaşayan insanlar günübirlik olarak birçok yere gidip gelebilmektedirler. Avrupa yakasından gelenlerin aksine yoğun bir trafik yaşamamaktadırlar. Tabi bu durum rotanın İzmit istikameti olması halinde geçerlidir.

O halde Tuzla’ya yakın yerlere İstanbul’ da ki güzellikleri aynı şehrin içinde olduğunu göze alarak ilk önce şehir dışında olan günübirlik yerlerden başlayalım.

Maşukiye Nerede

İstanbul’ a 1,5 saat Tuzla’ya 85,3 km 1 saat mesafe uzaklıkta olan Kocaeli’nin Kartepe İlçesine bağlıdır. Günübirlik mesafede olan bu doğal güzellik Tuzla’dan gidenler için oldukça yakın bir mesafededir. Bir tarafında Kartepe bir tarafında Sapanca Gölü olan Maşukiye yazın olduğu gibi kışın da tercih edilebilecek Tuzla’ya yakın yerler arasındadır. Alabalık tesisleri, organik serpme kahvaltısı ile her mevsim göz dolduran bir görünüme sahiptir.

Kartepe’ de Gezilecek Yerler

Maşukiye’ den başladıysak orada kış turizmi için elverişli olan Kartepe’ yi görmezden gelemeyiz. Tuzla’dan sadece 67,8 km yani 47 dakikalık bir mesafe kadar uzakta olan Kartepe kışın bulunduğu yerde pek tatmin edici kar yağışı olmayanlar için yeterli kar görebilecekleri, kızak ve kayak takımlarıyla eğlenceli vakit geçirecekleri bir yerdir.

Ballıkayalar Nasıl Gidilir

Ballıkayalar daha çok günübirlik piknikçiler ve tabiat yürüyüşü yapmak isteyenler için elverişlidir. Maşukiye ve Kartepe’nin aksine Tuzla’ya sadece 25,4 km 26 dakikalık mesafededir.

Ormanya Hobit Köyü’ ne Nasıl Gidilir?

Burası Ballıkayalar’ dan biraz daha farklı konseptte ormanda hobbitlerin köyünü hem gezip hem de böyle bir yerde piknik yapmak isteyenler için elverişli bir yer. Tuzla’ya 83,7 km 1 saat mesafelik Ormanya’ya yazın güneşin geç battığı uzun günlerde hafta içi vakit geçirmek için bile gidebilirsiniz.

Kefken Nerede?

Kocaeli’nin Kandıra İlçesine bağlı Karadeniz’e kıyısı olan Kefken denizinden ötürü yazın ses uyandıran bir mahalledir. Günübirlik gidenlerin yanında Cuma gününden hafta sonunu kamp yaparak geçirmek isteyenler içinde güzel bir seçenektir. Kefken’de kamp yaparak denizin keyfini çıkarmak istiyorsanız tek yapmanız gereken Tuzla’dan 124,7 km yani 1saat 42 dakikalık bir mesafe kat etmek.

Yazımızın buraya kadarki bölümünde ismi geçen Tuzla’ya yakın yerlerin hepsi Kocaeli’nde bulunmaktadır. Yani İstanbul’da olup İstanbul’un güzellikleri her an ayağının altında olan Tuzlalılar bir yandan  da Kocaeli’nin güzelliklerinden faydalanmaktadır. Şimdi birazda Avrupa istikametine gidelim ve biraz daha İstanbul’un sakin köşelerindeki güzelliklere bakalım.

AĞVA’ da Gezilecek yerler

İstanbul’un sakin ve doğal güzellikte olan yerleri denilince ilk akla Anadolu yakasındaki Şile istanbul İlçesi gelir. Şile ise Ağva ve Riva’sı ile ünlüdür.

Sürekli dizilerde gördüğümüz kaçamak yeri Ağva Tuzla için de hem il içinde hem de il dışı olan bir yerdir. Tuzla’dan 67 km 1 saat 24 dakikalık uzaklıkta olarak Tuzla’ya yakın yerler arasındadır.

RİVA’ ya Nasıl Gidilir

Ağva’ya göre biraz daha yakın olan Riva Tuzla’ya 53 km uzaklıktadır. Yazın deniz kum güneş üçlüsünü görmek isteyenler için ilk tercihler arasındadır. Koylarının güzelliği ile fotoğrafları’ da süslemektedir. Günübirlik gidilmesinin yanında kamp ve konaklama içinde gidenler vardır.

POLENEZKÖY ‘e Nasıl Gidiler

İstanbul’un Beykoz İlçesine bağlı Polenezköy Tuzla’ya 43,5 km yani 40 dakikalık mesafededir. Halk arasında küçük Polonya olarak anılmaktadır. Hafta sonu doğayla iç içe olmak isteyenler için Anadolu yakasındaki en güzel duraklardan biridir.

İstanbul ve çevresinde daha bir çok örneği verilebilecek olan bu doğa ile iç içe mekanlar Tuzla’ya yakın olanlar ve insanların daha çok tercih ettiği yerler arasındadır.

Tuzla’ya Yakın gezilecek yerler

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin