Suya Dayanıklı Makyajın Sırları

Suya Dayanıklı Makyajın Sırları nedir
Suya Dayanıklı Makyajın Sırları nelerdir

Suya Dayanıklı Makyajın Sırları

Suya Dayanıklı Makyajın Sırları nedir? Yaptığımız makyajın dayanaklı bir makyaj olmasındaki en önemli olan konu makyajın suya dayanıklı bir makyaj olmasıdır. Peki, suya dayanaklı makyajın sırları nelerdir?

Suya Dayanıklı Makyajın İlk Sırrı

Suya dayanaklı bir makyaj yapılmak isteniyorsa cilt mutlaka temiz olmalıdır. Makyajın suya dayanıklı olması için sadece yüzü basit bir şekilde yıkamak fayda etmez. Bu yüzden cilt kesinlikle cilt tipine uygun bir ürün ile temizlenmelidir. Çünkü kirli bir ciltte makyaj durmaz. Özellikle cilde su teması söz konusu olunca makyaj hızlı bir şekilde akmaya başlar. Bu yüzden suya dayanıklı bir makyajın ilk sırrı temiz bir cilttir.

Suya Dayanıklı Bir Makyajın İkinci Sırrı

Makyajın suya dayanıklı bir makyaj olması için kesinlikle cildin nemlendirilmesi ve makyaj bazı çok önemlidir. Hatta sadece suya dayanıklı bir makyajda değil her makyaj için cildi nemlendirmek ve baz sürmek oldukça önemlidir. Bu yüzden suya dayanıklı bir makyaj için ilk olarak cildinizi nemlendirin ya da bazınızı mutlaka sürün. Her ikisini de sürebilirsiniz ya da sadece makyaj bazınızı sürebilirsiniz. İlk önce nemlendiriciyi sürün 1 ila 2 dakika sonra makyaj bazını sürün. Eğer makyaj bazınız yok ise sadece nemlendirici de sürebilirsiniz.

Suya Dayanıklı Makyajın Üçüncü Sırrı

Makyajınızın suya dayanıklı olması için fondöteninizin kesinlikle cilt tipinize uygu olması gerekir. Yağlı bir cilde kuru cilt için fondöten tercih ederseniz makyajınız saatler içinde akıp gider ve oldukça kötü bir görünüm oluşur. Bu yüzden fondöteninizin kesinlikle cilt tipinize uygun olması gereklidir.

Bunun dışında kullandığınız fondöten CC krem ya da BB krem olur ise makyajınız daha dayanıklı olur. Fakat CC ya da BB krem kullanmak istemiyorsanız kesinlikle cilt tipinize uygun bir fondöten seçmeniz gereklidir. Cilt tipinize uygun bir fondöten makyajınızın suya dayanıklı olmasını sağlar.

Suya Dayanıklı Bir Makyajın Dördüncü Sırrı

Suya dayanıklı makyaj sadece ten makyajından ibaret değildir. Göz makyajınız da rujunuzda suya dayanıklı bir makyaja dâhildir. Bu yüzden göz makyajınızın suya dayanıklı olması için de göz kapanığınızı nemlendirmeyi unutmayın. Maskaranızı suya dayanıklı bir maskara olarak seçin. Maskarayı sürmeden önce kirpiklerinize hafif bir şekilde pudra sürün bu maskaranızın daha kalıcı, suya dayanıklı olmasını sağlar.

Rujunuzu sürmeden önce suya dayanıklı olması için önce dudağınızı nemlendirin ve daha sonra dudak kalemini mutlaka sürün.

Tuzla Gazetesi

Suya Dayanıklı Makyajın Sırları

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin