Kaş Ekimi Nedir Nasıl Yapılır?

Kaş Ekimi Nedir Nasıl Yapılır gebze
Kaş Ekimi Nedir Nasıl Yapılır pendik

Kaş Ekimi Nedir Nasıl Yapılır?

Kaş Ekimi Nedir Nasıl Yapılır? Kaş insanın yüzünde tıpkı burun, göz, çene gibi en karakteristik görünüm sağlayan yerlerden bir tanesidir. Göze hitap etmesi ve altın oran açısından önemi büyüktür. Yüzün bu bölgeleri arasındaki uyum kusursuz görüntüyü elde etmede yardımcı olmaktadır. Kaş ekimi için gerçekleştirilen uygulama, dökülmeye bağlı veya genetik olarak kaş çıkmamış olan bölgelere, donör olarak seçilen bölgeden kıl kökleri alınarak bu bölgeye uygulanmasına denilmektedir.

Kaş ekiminde yaygın olarak kullanılan yöntem FUE yöntemidir. Bu yöntem, kıl kökleri yoğun olan bölgeden alınan kıl köklerinin kaşın belirlenen bölgesine uygulanmasına denilmektedir. Bir diğer yöntem olan DHI yöntemi ile de kaş ekimi yapılmaktadır. Kişiye gerekli testler yapıldıktan sonra uygun olan seçenek uzman doktorlar tarafından operasyonu gerçekleştirecekleri kişiye sunacaktır. Kişinin tercihine bağlı bir şekilde kaş ekimi gerçekleştirilir.

Kaş Dökülmesi Neden Olur?

Kaş dökülmesinin nedenleri olabilmektedir. Bunlar; bireyin kemoterapi görmüş olması, cilt hastalıkları, kalıcı makyaj yaptırmış olması, saç kıran hastalığı gibi nedenlerdir.

Bu tür etkenlerin dışında sürekli aynı yerden alınan kaşların halk arasındaki tabiri ile küsmesi sebebi ile çıkmaması olabilmektedir. Buna ek olarak geçirilmiş olan kaza, psikolojik rahatsızlık sebebi ile kaş yolma veya strese bağlı kıl dökülmesi yaşanabilmektedir. Bu yöntem genellikle kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Çünkü genellikle kaş alımı, kalıcı makyaj gibi yöntemler kadın bireyler tarafından tercih edilenler arasındadır.

Birey işlemi yaptırdıktan sonra günlük hayatına hiçbir sıkıntı çekmeden devam edebilmektedir. İşlem bilinenin aksine uzun ve zahmetli değildir. Kısa ve hızlı bir şekilde uygulama gerçekleştirilir ve birey kaldığı yerden hayatına devam edebilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Her işlem yaptırmadan olduğu gibi yaptırılacak işlemin doğrultusunda klinik seçimi oldukça büyük önem taşımaktadır. Kaş ekimi işlemi bir cerrahi operasyon olarak geçmektedir. Bu sebepten kaynaklı olarak uzman doktor ve güvenilir klinik araştırması iyi bir şekilde yapılması gerekmektedir. Kliniğin lisansının olması, temiz olması (hijyenik) ve tecrübeli hekimler ile çalışılması gerekmektedir. İşlemi gerçekleştirecek uzman doktorun alanında tecrübeli olması büyük önem taşımaktadır, bunun sebebi ise; tecrübe sahibi uzman doktorların hata paydalarının olmamasıdır. Yüz gibi önemli bir yere işlem yapılacağı için bu görmezden gelinmemelidir. Yanlış bir şekilde yapılan işlem bireyin problem yaşamasına neden olacaktır. Bunlar gibi önemli noktalardan biri de kullanılacak olan aletlerin önemidir. Çünkü kullanılacak olan cihazlar, cerrahi operasyonda kullanılacaktır. Cihazların son teknoloji olması, birinci kalite malzemelerin kullanılması gerekmektedir.

Kaş ekiminde doğal görünüm oldukça önemli olan etkenlerden bir tanesidir. Yapılan işlemin belli olmaması, doğal bir görünüm kazanması, hastanın istediği şeklin uygulanması öncelikler arasında yer almalıdır. Kaş, göz kapaklarının iç hizası olan bölgeden başlayarak yapılır ve göz kapağının dış kenarı olan bölgeden birkaç milim dışarıda olacak şekilde yapılır. Böylece doğal görünüm verilmiş olur.

Kaş Ekimi Nedir Nasıl Yapılır?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin